Lurer du på noe?
Kjøpsbetingelser

Kjøpsbetingelser

1. GENERELT
a. Disse salgsbetingelsene gjelder for alt salg av produkter fra steinogtoy.no (heretter Nettbutikken) og offline kjøp fra Stein&tøy f.eks. via telefon, stand/salgspunkt eller på dør. Salgsbetingelsene utgjør sammen med bestillingen, bekreftet gjennom en ordrebekreftelse, det samlede avtalegrunnlaget for kjøpet.

b. Definisjon av parter. Selger er: JENSEN IMPORT AND SALES registrert i Brønnøysundregisteret med org.nr. 817 707 262MVA, og blir i det følgende benevnt «vi», «oss» eller «selger». Kjøper er: privatperson eller firma oppgitt som kjøper i bestillingen, og blir i det følgende benevnt «du», «kjøper» eller «kunde».

2. PRISER
a. Alle priser er oppgitt inklusiv merverdiavgift og ekspedisjonsomkostninger. Leveringskostnadene finnes i punkt 6 under. Totalkostnaden inkludert leveringskostnader for kjøpet vil fremkomme før endelig bestilling og inkluderer alle utgifter forbundet med kjøpet.

3. ORDRE
a. Kjøpers bestilling er bindende når bestilling er registrert hos oss. Ordre vil bekreftes gjennom en ordrebekreftelse. Les nøye gjennom ordrebekreftelsen når den er mottatt, og undersøk om ordrebekreftelsen er i overensstemmelse med bestillingen. Som kunde er du selv ansvarlig for å oppgi korrekte leveringsopplysninger som navn, postadresse, epost adresse og telefonnummer.

4. OPPLYSNIGNER GITT I NETTBUTIKKEN
a. Vi tilstreber å gi våre kunder korrekt informasjon om våre produkter. Vi tar imidlertid forbehold om at skrive-/ trykkfeil og andre feil kan forekomme, noe som kan innebære at vi ikke kan levere i henhold til informasjon gitt i Nettbutikken, vår markedsføring eller på annen måte. Videre forbeholder vi oss retten til å kansellere bestillingen eller deler av denne, dersom produktet er utsolgt. Vi tar forbehold om eventuelle overensstemmelser mellom lagerstatus opplyst på Nettbutikken og faktisk lagerbeholdning. Ved utsolgtsituasjoner vil kjøper få melding om dette.

b) Ved uoverensstemmelse mellom informasjon gitt her under kjøpsbetingelser og andre steder kontrollert av Stein&tøy har kjøpsbetingelsene presedens.

5. BETALING
a. Bestillinger forutsettes betalt med kort via Netaxept og Teller. Kontoen din belastes ikke før varen er sendt fra oss. Betaling med kredittkort er enkelt og sikkert via Netaxept som er vår leverandør av betalingsterminal på nett. Teller, som innløser, videreformidler ikke ditt kredittkortnummer til Nettbutikken eller andre. Sikkerheten i Netaxept systemet er svært høy. All kommunikasjon til og fra betalingsløsningen krypteres, loggføres og beskyttes. Videre betingelser er bestemt av betingelsene til Netaxept og Teller. Offline- eller butikkkjøp utføres via izettle som har kortavtale med de fleste store kortutstedere.

6. LEVERING
a. Vi har gratis levering av alle ordre over 999,- til hele Norge unntatt Jan Mayen og Svalbard. For ordre under 999,- har vi fast fraktpris på 99 kr.

b. Forsendelser vil bli levert via Postnord med deres løsning MyPack. Produkter som er på lager vil normalt bli sendt innen 72 timer etter ordrebekreftelsen. Avvik kan forekomme under høytider og ferietid og lengre leveringstid kan forekomme, inntil 30 dager etter bestilling av kunde ved helt spesielle omstendigheter. Pakker sendt med Postnord vil få et sporingsnummer som kan følges av kunde. Leveringstid og videre betingelser er bestemt av betingelsen til Postnord. Noen ordre vil også sendes med Posten/Bring, du vil isåfall bli informert om dette av transportselskapet. Du blir varslet når pakken er klar til å hentes på nærmeste utleveringssted og pakken må da avhentes innen 14 dager.

c. Vi tilbyr gratis hjemlevering av alle ordrer til Nord-Jæren (Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg) og Rennesøy (landfaste øyer). Dette alternativet kan velges under bestillingsprosessen. Kunden kan foreslå ønsket leveringstidspunkt under bestillingsprosesen eller ved at vi tar kontakt med forslag til leveringspunkt hvor kunden bekrefter ønsket leveringstidspunkt som blir gjeldende. Vi vil verifisere leveringsadresse og dersom denne er utenfor det definerte området forbeholdes retten til å tilby frakt til vår fastpris eller kansellering av bestillingen. Det er kun mulig å velge hjemkjøring dersom kunden befinner seg på Nord-Jæren, det vil si benytter et av følgende postnummer: Gyldige Postnummer Nord-Jæren. Dersom kjøper ikke er tilstede på leveringspunktet på avtalt og bekreftet tidspunkt mistes retten til gratis frakt, dette innebærer at ordren må hentes av kjøper på vår adresse til avtalt tid eller ved ny frakt til vår fastpris.

d. Alle produkter kan også hentes uten transportkostnader på vår adresse Kisteneset 22, 4083 Hundvåg til avtalt tid, dersom dette velges gjennom bestillingsprosessen. Alternative tidspunkt avtales i etterkant av bestillingen, eller per telefon/epost under selve bestillingen om ønskelig, dersom dette alternativet velges under kjøpsprosessen.

e. Eventuelle skader under transport, inkludert og spesielt på innpakning/emballasje, må meddeles og registreres ved utlevering fra hentested. Dette skal meddeles fraktselskap umiddelbart og oss så fort som mulig, sistnevnte seinest innen tre dager etter avhenting. Kunde bør ta bilde av eventuell skadet innpakning ved overlevering fra fraktselskap for dokumentasjon av forholdene.

7. ANGRERETT
a. Du har rett til å gå fra avtalen innen 14 dager uten å oppgi noen grunn for dette. Angrefristen utløper 14 dager etter den dag du eller en annen tredjemann enn transportøren, som du har utpekt, får varene i fysisk besittelse. Dette gjelder ikke kjøp i butikk.

b. For å kunne bruke angreretten må du underrette oss på [email protected] på en utvetydig måte om din beslutning om å angre kjøpet. Angreskjema finnes her: Q 0319 B Angreskjema

c. Kjøper må dekke returkostnadene ifm. angret kjøp. Varen må være uåpnet og intakt i originalemballasjen uten at den er skadet, merket, vasket, endret eller brukt og at alle etiketter fortsatt er intakte. Signert angreskjema og følgeseddelen må vedlegges forsendelsen. e. Vi vil tilbakebetale alle betalinger vi har mottatt fra kjøper etter at vi har mottatt varen(e) i retur hos oss.

d. Uavhentede pakker vil bli belastet et gebyr på kr 250 + frakt tur / retur av gjeldene ordre, for å dekke våre utlegg.

8. BYTTE
a. Ønsker du å bytte varen i en annen vare gjøres dette ved å kontakte oss på [email protected] og spesifisere hvilke vare du ønsker å bytte til innen 14 dager etter at du har mottatt bestillingen. Dersom ønsket ny vare er tilgjengelig sendes originalvaren tilbake med spesifisert bytteskjema som inneholder hvilken vare du ønsker å bytte til og følgeseddelen. Returvaren må være uåpnet og intakt i originalemballasjen uten at den er skadet, merket, vasket, endret eller brukt og at alle etiketter fortsatt er intakte. Kjøper må dekke returkostnadene i.f.m. bytte, men vi sender den nye varen ut igjen, uten at kjøper trenger å betale for ny frakt.

b. Bytteskjema finnes her: Bytteskjema

9. FEIL OG MANGLER
a. Straks etter at varen er mottatt bør den undersøkes for eventuelle feil, herunder skader, eller mangler og at leveransen er i samsvar med ordrebekreftelsen. Levering utført av oss direkte skal gjennomgås sammen med kunde ved overleveringen. Reklamasjon må skje innen rimelig tid etter at mangelen ble oppdaget eller burde vært oppdaget. Melding om feil og mangler må meddeles oss på [email protected] med en nøyaktig beskrivelse av forholdene og helst med bilder. Feilen må foreligge når dere får produktet i besittelse. Varen skal normalt sendes oss for inspeksjon dersom det ikke er uomtvistelig via bilder og forholdene at det foreligger en feil eller mangel. Vi følger norsk forbrukerkjøpslov ved behandling av reklamasjoner. Reklamasjon må skje innen to år etter kjøpsdato for hjemmetekstiler og serviser.

10. SPESIELLE BETINGELSER

Produktene er tiltenkt privatbruk og selger fraskriver seg alt ansvar ved industribruk, eksempelvis hotellbruk, dersom ikke annet er skriflig avklart på ved kjøp, f.eks gjennom en spesialbestilling.

Tekstilprodukter
a. Alle produkt, som er tilegnet vask, må vaskes før førstegangs bruk. Dette for å fjerne eventuelle kjemikalier brukt i behandling og farging. Selger fraskriver seg alt ansvar for fargeavsetninger på andre flater eller allergireaksjoner ved bruk uten vask før førstegangs bruk

b. Alle produkt må vaskes, og evt. tørketromles, ihht. vaskeanvisning. Tekstil bør vaskes med vrangen ut og med mørke og lyse farger separat. Selger fraskriver seg alt ansvar for skader, som krymping, utvasking av farge og tekstilskader, som oppstår ved at produkt ikke vaskes/tromles ihht. vaskeanvisning, f.eks ved for høy temperatur.

Porselen (serviser)
c. Våre porselentyper er av høy kvalitet og vil med riktig behandling kunne gi langvarig glede. Om porselenet kan vaskes i oppvaskmaskin er avhengig av dekortypen. Generelt anbefaler vi skånsom vask (under 60 grader) og bruk av glansemiddel, da opprettholdes glasurens glans og dekor og du forlenger servisets levetid. Serviser med overglasurdekorer, spesielt gull og platina, er mer utsatt for slitasje og må derfor vaskes for hånd. Noe fargeforvitring på overglassdekor må også påberegnes. Også serviser med mye fargedekor har best av å bli vasket for hånd for å unngå fargeforvitring. Før førstegangsvask er det viktig å sjekke vaskeanvisningene i vedlikeholdsinstruksjonen.

d. For å ta best mulig vare på glassur og unngå glasurslitasje er det viktig å unngå å utsette overflater for slitasje og friksjon, eksempelvis under stabling og tømming av oppvaskmaskin eller at deler vibrerer mot hverandre under vask. Håndvask må gjøres uten abresiv slitasje fra andre deler spesielt metalldeler, behandling eller oppvaskmiddel/børste. Etter vask bør det skylles med godt med vann. Stabling i skap kan gjøres mye mer skånsomt ved å for eksempel legge en serviett/papirbit mellom de ulike delene.

e. Her har vi samlet en anbefaling på ulike vaskemidler som er ansett som blandt de skånsomme alternativene (husk at gull og platina må vaskes for hånd):
* Flytende - Sun Liquid
* Pulver - Sun Extra Powder Alt i 1
* Tablett - Unik Maskin Oppvask Tablett 5 i 1

f. Porselen tåler generelt både moderat høye- og lave temperaturer, men det må gis en jevn og langsom temperaturøkning og -senkning for å unngå dannelse av spenninger. Derfor bør ikke poselenet utsettes for direkte varme, direkte overføring fra varm tilstand til kaldt vannbad eller fra frys til termperaturer over romtemperatur. En må unngå å bruke fint poselen i ovn og frys. Gull- og platinadekorert porselen må aldri brukes i mikrobølgeovn.

g. Selger fraskriver seg alt ansvar ved skader som oppstår, inkludert brudd og fargeforvitring, som følger av feil bruk av oppvaskmaskin, mikrobølgeovn eller direkte overgang mellom høy og lav temperatur.

h. Tilgjengelighet av suppleringsdeler til porselensett er opp til fem år utover produksjonsavvikling av den gitte modellen hos leverandør. Dette kan være ved en tidligere dato enn kundes kjøpsdato hos Stein&tøy. Suppleringskjøp er kun mulig hvor dette spesifikt tilbys kunde skriftlig fra Stein&tøy og må bekreftes av Stein&tøy med et pristilbud for å være bindene for selger.